Corona in The Gambia

Ook de bevolking van Gambia heeft te maken met Corona. De regering heeft wel heel snel maatregelen genomen om de uitbraak te voorkomen. Restaurants, bars, winkels en markten werden gesloten. Bijeenkomsten met veel personen verboden. Goede maatregelen die vooralsnog een grote uitbraak hebben voorkomen.

Maar deze maatregelen hebben wel hun weerslag op de bevolking, Geen handel meer die zo belangrijk is voor hun dagelijkse inkomens. Dus geen geld voor eten. Een hongerprobleem ligt op de loer.

Daarom hebben wij als stichting besloten om ons team van mensen die belangrijk zijn voor de school te helpen en te steunen middels zakken rijst en voedselpakketten. Deze worden vanuit Nederland geregeld en Pa Lamin zorgt voor de distributie in Gambia.

Prive steunen wij ook nog enkele vrienden en hun families. Wil je ook een voedselpakket doneren, neem dan contact met ons op, de mensen daar zijn er heel blij mee.

Benefiet rocking for Gambia 2

Zeer geslaagd benefiet rocking for Gambia 2

Gisterenmiddag/avond een mooi benefiet geweest in the Moonshine te Sliedrecht. Veel mensen, goede bands, gezelligheid.En een heel mooi sponsorbedrag bijeengebracht door mensen die ons project een warm hart toedragen.

Het uiteindelijke sponsorbedrag is :

2289,- euro

Een prachtig bedrag waarmee wij weer veel mooie dingen kunnen realiseren voor het schooltje.

Bedankt alle mensen die aanwezig waren en gedoneerd hebben, the Moonshine voor hun medewerking en het deel van de baromzet, the Leftovers en Motorboat voor jullie geweldige optredens, D.J Ries Polderman voor de muziek en de mooie woorden en alle donateurs/sponsoren en alle bedrijven die ons het afgelopen jaar gesteund hebben.

www.gambianyodema.nl
www.gambianyodema.nl
www.Gambianyodema.nl
www.gambianyodema.nl

Kerstproject Roald Dahl school

Mooi kerstproject van de Roald Dahl school te Sliedrecht.

www.gambianyodema.nl
alle klassen verzameld.

Voor onze Nyodema Nursery school in Gambia heeft de Roald Dahl school een prachtig project georganiseerd. De kinderen hebben samen met hun ouders spulletjes verzameld voor de kinderen van onze school. wij mochten afgelopen week op school de spullen in ontvangst nemen. Na een hartelijke ontvangst door de heer J. Bot mochten we aanschuiven bij het kerstdiner in de klas van meester Jose. Hierna verzamelde alle klassen van de school zich in de grote ruimte van de school er werd er het lied We are the world gezongen door al de kinderen. Een prachtig kippevel moment. wij kregen symbolisch door 1 kind van iedere klas een cadeautje overhandigd. De dozen vol hebben we later opgehaald, en wat was het veel , pennen, potloden, zeep,tandpasta, tandenborstels en prachtig ingepakte cadeautjes. Wat zullen de kindertjes in Gambia er blij mee zijn.

www.gambianyodema.nl
kerstdiner bij meester Jose

www.gambianyodema.nlwww.gambianyodema.nl

Roald Dahl school hartelijk bedankt en voor de kinderen een dikke duim.

www.gambianyodema.nl
dikke duim voor alle kinderen.

Graduation party

Eind juni, begin juli is er het einde van het schooljaar in Gambia. Dus ook voor de Nyodema nursery school. Het schooljaar wordt afgesloten met de graduation party. De kinderen uit de hoogste klas die de school gaan verlaten worden in het zonnetje gezet en er is een officiële uitreiking van de behaalde diploma`s. Hoofdonderwijzeres Louresse heeft samen met de andere onderwijzers en Pa Lamin de boel georganiseerd. Lia heeft ook in de week voor de party veel werk gedaan en het geheel ondersteund. En ze hebben dit weer super gedaan. Het schoolplein was prachtig ingericht en versierd, een geluidsinstallatie geregeld en een collega onderwijzer was er om het geheel aan elkaar te praten.

www.gambianyodema.nl
Hoofdonderwijzeres Louresse met het mooie diploma voor de kinderen

De ceremonie begon met het afspelen en meezingen van het volkslied van the Gambia. Hierna was het de beurt aan de kinderen om het schoollied te zingen. Vervolgens werd er gebeden voor de moslim aanwezigen gevolgd door een gebed voor de christelijke aanwezigen. Mooi dat dit in Gambia samen kan gaan. Lia werd uitgenodigd om haar openingsspeech te houden namens de stichting.

Nu waren de kinderen aan bod, er werd gezongen, toneelstukjes opgevoerd en natuurlijk veel gelachen. De kinderen deden het geweldig. Dit alles voor de toegestroomde vaders en moeders, familie en buurtbewoners.

www.gambianyodema.nl
best spannend zo voor al die mensen
www.gambianyodema.nl

Het was een prachtig kleurrijk geheel, de kinderen in hun schooluniform en de Gambiaanse mensen in hun mooiste kleding.

Dan was er tijd voor het uitreiken van cadeautjes en de diploma`s. Voor deze gelegenheid was er een afvaardiging gekomen van het ministerie van onderwijs. Super voor de school dat er ook van die zijde belangstelling is. Staan we toch weer goed op de kaart.

Een grote eer voor ons dat wij ook de kinderen cadeautjes mochten overhandigen. Ook Pa Lamin droeg zijn steentje bij.

Trots en blij zijn we dat er toch weer 16 kinderen een mooi begin meekrijgen. Blij en ook een beetje verdrietig, je kent de kinderen nu al een tijdje en je krijgt toch een band met deze lieve schatten. Ook de kinderen waren blij met hun diploma maar ook verdrietig dat ze nu hun fijne school gaan verlaten. Hoe mooi zou het zijn als we ook de basisschool kunnen realiseren en zo de kinderen 9 jaar onderwijs kunnen aanbieden.

Maar de blijdschap overheerst dus was het tijd voor feest. Dat kan je wel aan de Gambianen overlaten. De D.J zorgde voor de muziek en de hele boel ging los! Al met al een prachtige ervaring voor ons en zeker voor herhaling vatbaar. Wij gaan door om de school groter en nog beter te maken en hopen in de toekomst op een school met kleuter en basisonderwijs.

feest
gambianyodema.nl
trotse moeder

ANBI stichting

www.gambianyodema.nl
Wij zijn een ANBI stichting, (algemeen nut beogende instelling).
1 van de voorwaarden van een ANBI stichting is dat wij als bestuur er geen geld voor ons zelf uit mogen halen. Al het geld gaat dus rechtstreeks naar onze doelstellingen, in dit geval naar de Nyodema Nursery school.
De reizen naar Gambia en het verblijf daar wordt door onszelf gefinancierd.

Stichting Gambia Nyodema, Grow with a Smile

www.gambianyodema.nl

Op 9 augustus 2018 is de stichting opgericht. Het hoofdproject van de stichting is het ondersteunen van de Nyodema Nursury school in Ebo Town, New Jeshwan, Serekunda in Gambia.

Deze school wordt al sinds 2017 privé door Robert en Lia de Wit ondersteund en momenteel krijgen 78 kinderen van 3 tot en met 6, verdeeld over 3 klassen hier onderwijs. De kinderen leren Engels, lezen, schrijven en rekenen. Door deze basis is er voor deze kinderen een kans op een betere toekomst. Om het voortbestaan van deze school te kunnen garanderen is de stichting opgericht.

Lees het stukje over hoe Robert en Lia in aanraking zijn gekomen met de Nyodema Nursery school.