Kerst/nieuwjaars aktie collega`s SEH Albert Schweitzer ziekenhuis.

Twee collega`s van Lia, Marlies en Patricia besloten spontaan een actie te starten om geld in te zamelen voor het werk in Gambia. Er werd een collecte pot neergezet op de afdeling en iedereen werkzaam op de SEH van het Albert Schweitzer is gevraagd te doneren. Er is gedoneerd en Lia heeft gisteren de foto met daarop een cheque gekregen met een geweldig mooi bedrag.

Met dit bedrag kunnen wij de nieuwe school gaan opknappen en er weer een echte school van maken. Marlies en Patricia, geweldig wat jullie gedaan hebben, hartverwarmend, super bedankt. Ook alle mensen van de SEH die gedoneerd hebben, geweldig, hartelijk dank hiervoor.

Geweldig sponsorbedrag van school De Bergse Zonnebloem uit Rotterdam.

In het afgelopen jaar is er een sponsorloop georganiseerd door De Bergse Zonnebloem school. Een actie om geld bijeen te brengen voor goede doelen. De leerlingen hebben een super bedrag bij elkaar gelopen.

Lia heeft begin december een check in ontvangst mogen nemen van de leerlingenraad.

Een bedrag waar wij als stichting heel blij van worden. Deze actie heeft ons het laatste zetje gegeven zodat we een nieuwe school hebben gekocht . Lokaal 1 zal een naam krijgen die door de leerlingen van De Bergse Zonnebloem verzonnen wordt.

Leerlingen, leraren en ouders, familieleden en sponsoren heel hartelijk bedankt voor alle inzet, wij gaan de nieuwe school weer vormgeven en zijn heel benieuwd waar de leerlingenraad ons mee gaat verrassen.

Speciale dank gaat uit naar Erik Hofmeester, ( leraar verbonden geweest aan De Bergse Zonnebloem), die onze stichting onder de aandacht heeft gebracht bij de school .

Nieuwe compound met gebouwen voor nieuwe school.

Het is gelukt !

Na veel zoeken en hard werken is er door de stichting een eigen compound gekocht. Een grote wens is werkelijkheid geworden. Nu kunnen we onze school realiseren zoals wij dat voor ogen hebben. Geen bemoeienis van een landlord meer en geen stress over een eventuele uitzetting.

We zij heel blij dat het uiteindelijk toch gelukt is. Pa Lamin heeft in Gambia samen met een advocaat de papieren in orde gemaakt. Alles is nu goed en we kunnen aan de slag. Er moet nog wel het een en ander gebeuren om er weer een echte school van te maken maar zoals dat bij de eerste school dat gelukt is zal het bij deze ook zeker weer voor elkaar komen.

Dat doen we nyodema : met elkaar. We zijn ontzettend blij en dankbaar voor alle sponsoring , opgestuurde schoolspullen, verzamelde kleding en opgezette acties voor de stichting. Een groot team van mensen die onze stichting een warm hart toedragen. Zonder jullie kan het niet. Daarom iedereen nogmaals dank daarvoor.

Sponsoring door Rotary club Papendrecht.

De stichting heeft een mooi bedrag gekregen van de Rotary club Papendrecht.

Hartverwarmend is het dat regiogenoten ons werk in Gambia willen steunen. Wij zijn daar heel blij mee en met het gesponsorde bedrag kunnen we weer mooie dingen realiseren voor de school.

Rotary club Papendrecht heel hartelijk bedankt namens de stichting voor deze bijdrage.

www.Gambianyodema.nl

Opknapbeurt school

Gebouwen hebben onderhoud nodig en soms een renovatie.

Ook onze school was toe aan wat verbeteringen. Zoals eerder vermeld hebben we het dak laten vernieuwen. Dit was hard nodig omdat er vele lekkages waren. De ramen en deuren waren in slechte staat, evenals het verfwerk op de muren.

We hebben daarom aktie ondernomen en opdracht gegeven om het schilderwerk aan te pakken en nieuwe ramen en deuren te plaatsen. Inmiddels is er hard gewerkt en begint de school er weer top uit te zien. Nieuwe ramen en deuren zijn gemonteerd en voorzien van een nieuw verfje. De ramen en deuren kunnen nu ook goed op slot zodat de schoolspullen veilig zijn. De buiten en binnenmuren zijn geschilderd. Er wordt nog gewerkt om het door Erik geschonken schoolbord op te hangen.

2021

Site pictogram

Stichting Gambianyodema : Grow with a Smile wenst iedereen een mooi, liefdedevol, gezond en vrolijk nieuw jaar.

Hoera, de school weer gestart.

Vandaag 2 november is de Nyodema school weer open gegaan . Gelukkig kan er onderwijs gegeven worden.

De kinderen zijn weer op school. Fijn ze terug te zien en voor hen mooi dat er weer onderwijs is. Het onderwijs team heeft er veel zin in en ook de kinderen zijn happy dat ze naar school kunnen.

www.gambianyodema.nl

Wel met mondkapje op, want ook op school worden nog steeds de covid maatregelen nageleefd. Er is gestart met een grote groep van leerlingen, de komende dagen is het afwachten hoeveel van de oud leerlingen terugkomen naar school. Omdat er de afgelopen periode voor de bevolking weinig tot niets te verdienen is geweest heeft de stichting besloten om de kinderen de eerste twee maanden gratis onderwijs te bieden.

In de maanden dat de school gesloten is geweest is er bij de stichting niet stilgezeten. Zo is er voor gezorgd dat de school voorzien werd van een nieuw dak.

Ook zijn de vloeren opnieuw aangesmeerd met specie om zo optrekkend vocht te voorkomen. De school staat er weer netjes bij om de kinderen te ontvangen. Nieuwe uniformen zijn besteld, van een betere kwaliteit stof zodat de kinderen er langer mee vooruit kunnen. Erik , oud onderwijzer uit Rotterdam, heeft een mooi schoolbord geregeld. Pas opgehaald en is onderweg naar Gambia. Erik super bedankt !!.

www.gambianyodema.nl
mooi echt schoolbord, weer een stap vooruit,top Erik!

Lia heeft in de maanden hiervoor een voedselpaketten aktie op touw gezet om noodleidende families te helpen. Door haar inzet hebben vele mensen zakken rijst en groentepaketten in ontvangst mogen nemen. De vele sponsoren die dit mogelijk gemaakt hebben heel hartelijk bedankt. Pa Lamin heeft de distributie in Gambia geregeld.

Dozen met kleding zijn ook richting Gambia gegaan en ook deze heeft Pa Lamin uitgedeeld aan de mensen in Ebotown, de wijk waar de school staat.

Wij zijn weer heel blij dat de school van start gegaan is en dat we met behulp van alle sponsoren de mensen in Gambia een steuntje in de rug kunnen geven.

Corona in The Gambia

Ook de bevolking van Gambia heeft te maken met Corona. De regering heeft wel heel snel maatregelen genomen om de uitbraak te voorkomen. Restaurants, bars, winkels en markten werden gesloten. Bijeenkomsten met veel personen verboden. Goede maatregelen die vooralsnog een grote uitbraak hebben voorkomen.

Maar deze maatregelen hebben wel hun weerslag op de bevolking, Geen handel meer die zo belangrijk is voor hun dagelijkse inkomens. Dus geen geld voor eten. Een hongerprobleem ligt op de loer.

Daarom hebben wij als stichting besloten om ons team van mensen die belangrijk zijn voor de school te helpen en te steunen middels zakken rijst en voedselpakketten. Deze worden vanuit Nederland geregeld en Pa Lamin zorgt voor de distributie in Gambia.

Prive steunen wij ook nog enkele vrienden en hun families. Wil je ook een voedselpakket doneren, neem dan contact met ons op, de mensen daar zijn er heel blij mee.

Benefiet rocking for Gambia 2

Zeer geslaagd benefiet rocking for Gambia 2

Gisterenmiddag/avond een mooi benefiet geweest in the Moonshine te Sliedrecht. Veel mensen, goede bands, gezelligheid.En een heel mooi sponsorbedrag bijeengebracht door mensen die ons project een warm hart toedragen.

Het uiteindelijke sponsorbedrag is :

2289,- euro

Een prachtig bedrag waarmee wij weer veel mooie dingen kunnen realiseren voor het schooltje.

Bedankt alle mensen die aanwezig waren en gedoneerd hebben, the Moonshine voor hun medewerking en het deel van de baromzet, the Leftovers en Motorboat voor jullie geweldige optredens, D.J Ries Polderman voor de muziek en de mooie woorden en alle donateurs/sponsoren en alle bedrijven die ons het afgelopen jaar gesteund hebben.

www.gambianyodema.nl
www.gambianyodema.nl
www.Gambianyodema.nl
www.gambianyodema.nl